luni, 4 august 2008

Hai sa vorbim despre noi



Noi adica romanii... Nu cu doi de "r"!!!!!!!
Nu ca as avea ceva cu ei, ci mai degraba cu atitudinea lor. Exista si romani cu aceasi atitudine dar parca pentru dublu r e o caracteristica nationala, exista si multe exceptii evident.

Dar am zis ca vorbim despre noi... Romanii de peste 50 de ani, marea majoritate cel putin, vad Romania prin prisma ProTV, PrimaTV, Antena si mai ales AcasaTV. Adevarul este ca Romania nu este nici pe departe asa. Romania este o tara frumoasa ce se confrunta cu probleme mult mai grave decat cele comentate pe posturile mai sus mentionate.
Din punctul meu de vedere cea mai grava problema din Romania este molima ce afecteaza cetatenii cu varste cuprinse intre 13 si 30 de ani. Aceasta molima are efecte devastatoare asupra celor cu varste curpinse intre 18-25 de ani. Cum se numeste aceasta boala? are un nume mirific: "Goana dupa bani".
Nu spun ca este rau sa iti doresti bani, nu este rau sa iti doresti un job bine platit. Dar in Romania, datorita acestui patogen (evident!) banul trebuie sa isi faca aparitia ACUM! Hai sa discutam despre acest "ACUM"...
Acum inseamna oricand individul este capabil sa isi ia un job sau sa faca rost de bani in orice alt fel.
Un individ posesor doar de diploma de bacalaureat (asa se scrie?!) isi doreste un salariu de minim 2000 lei noi, de ce? Pai da' el e cumva prost sa munceasca pentru mai putin?! Si bineinteles ca nu este vina lui ci a angajatorului. Angajator ce nu ii recunoaste valoarea si care bineinteles va fi incadrat la categoria "Dusmani".
Un individ posesor de licenta si fara abilitati intelectuale speciale isi doreste un salariu minim de 3000 de lei noi. De ce?! Pai el om cu facultate poate lucra pentru mai putin?! Adica saracul de el si-a pierdut 3 ani din viata (sistem bolovania) trecand din cand in cand pe la examene degeaba?! A mai si platit 400 euro pe an! Cine este de vina? Foarte simplu: sistemul, Romania, angajatorul, parintii, prietena/prietenul... Alternativa ===>>> Spania!

Daca patura de mijloc a Romaniei se plange ce sa mai zica un individ cu "7 clase" ?

Dar nu va faceti griji, Romania este o tara saraca, o tara din lumea a treia, in care una dintre principalele griji este locul de parcare a BMW-ului... Tot din saracia romanului se ridica cartiere de vile sau apartamente noi.
Sa nu mai vorbim de lucrurile frumoase, hai sa discutam despre lucrurile cu adevarat presante... Sa discutam despre copii cu medalii de aur la olimpiadele de matematica, fizica, informatica? NU!
Sa discutam despre nivelul de cultura generala, dealtfel mult mai ridicat decat in alte parti? NU!

In concluzie, Romania este o tara urata... Hai sa plecam toti din ea si sa mergem in Spania la cules de capsuni!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vezi sa n-ajungi intr-un final sa generalizezi cu totul ca nu e bine :D

Apropo, diploma de facultate ... mmm usor irelevanta in atat de multe domenii. Poti prinde super joburi inca din anul I, conteaza cum te vinzi, bine .. nu se aplica la categoriile mentionate de tine, dar nu conteaza :))

Alexandra spunea...

Pai asta era ideea... sa nu ne mai vindem, si sa nu mai alergam dupa bani din primul an de facultate. Banuiesc ca e vina mea pentru ca nu m-am facut bine inteleasa... Prima lectie invatata: tre' sa o las mai usor cu ironia.